Home RSS
Real Estate
Cars

Je li samostalna gradnja kuće uistinu tako jednostavna?

Gradimo.hr
Je li samostalna gradnja kuće uistinu tako jednostavna?


Često u ovom slučaju nije u pitanju sposobnost i stručno znanje vlasnika nego prije izbor pravog načina gradnje kao i stručnog ponuđača sustava gradnje. Presudna je stvar kod gradnje kuće izabrati dobrog ponuđača čija je ukupna usluga sveobuhvatna i čiji su građevni materijali i elementi prvoklasani.Već u ovom prvom koraku mnogi načine svoju prvu pogrešku koja će ih stajati puno živaca ali i jednako puno i isto tako ništa manje važno novaca.A na što to treba obratiti pozornost kod gradnje vlastitog doma?

Već tijekom faze savjetovanja i planiranja - prije nego padne definitivna odluka oko načina i sustava gradnje - važno je razgovarati s partnerom ili osobom u koju možemo imati povjerenja a koja nas istovremeno u svim pitanjima u svezi gradnje može kvalitetno i kompetentno posavjetovati.

Kod odluke oko određenog sustava gradnje dobro je izabrati onaj sustav čiji proizvođač pored materijala i opreme za gradnju nudi i stručnu pomoć. Tako možemo biti sigurni: kuću ćemo graditi samostalno, no ako negdje ''zapnemo'' ili se pred nama pojavi neka teška situacija uvijek na raspolaganju imamo građevinskog stručnjaka koji će nam pomoći i to ne samo savjetom nego i djelom.
Kod izbora određenog ponuđača sustava gradnje dobro je uvjeriti se i u detaljnije tehničke stvari kojima potencijalni izvođač raspolaže kao što su alati ili tehnička pomagala koja mu mogu pomoći oko optimalnog izvođenja poslova.

Poglavito jednostavnim i preglednim mogu biti sustavi gradnje kod kojih ponuđač vlasniku već na samom početku gradnje može detaljno u CAD-programu podastrijeti sve informacije koje vlasnik poželi znati, ne samo glavni nacrt objekta nego precizan izgled i poziciju svakog elementa u objektu.

Kompetentan ponuđač dužan je svom klijentu prije početka gradnje dati kompletan uvid u sustav gradnje i treba mu stajati na raspolaganju i u prvim koracima gradnje. Daljnji važan faktor kod gradnje kuće važan je izbor materijala kao i način obrade materijala.

Kad je riječ o zidovima vlasnik osobitu pozornost mora obratiti na mogućnosti toplinske i zvučne izolacije zidova, no i na njihovu ekološku prihvatljivost, sposobnost pohrane topline i upijanja vlage iz okoline.
I ovdje valja izabrati sustav gradnje kod kojega u zidovima neće biti vlage koja bi kasnije zahtijevala dugotrajan tijek isušivanja zidova a time i bismo imali i veće financijske izdatke za grijanje.

Što se sastavljanja sustava objekta odnosno samog postupka gradnje tiče možemo reći: bolje je izabrati onaj sustav gradnje kod kojeg u samo jednom koraku možemo obaviti više radnih procesa.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak