Home RSS
Real Estate
Cars

Nacrt luksuznog „Plaza” hotela dobija prve obrise

24 sata
Nacrt luksuznog „Plaza” hotela dobija prve obrise


Imate priliku da prvi vide nacrte budućeg hotela sa pet zvezdica koji će biti sagrađen na mestu gde se sada nalazi zgrada Saveznog MUP, srušena u NATO bombardovanju. Ovo su prvi nacrti budućeg hotela vrednog 150 miliona evra, koji će u Beogradu izgraditi izraelska kompanija „Plaza centri”.Ova kompanija planira da u Srbiji investira najmanje 500 miliona dolara, a naša prestonica dobiće hotel sa pet zvezdica vredan 150 miliona evra, kao i šoping centar u Višnjici sa 3D bioskopom „Ajmaks”.
Prošle godine u avgustu kompanija „Plaza centri” kupila je po ceni od 29,1 milion evra kompleks zgrada bivšeg Saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine.
Na tom mestu će, prema najavama, biti sagrađen hotel sa pet zvezdica. On će se prostirati na površini od 100 hiljada kvadratnih metara i imaće konferencijski centar, spa centar, šoping centar i biznis centar. U šoping centru će moći da se kupi roba najpoznatijih brendova iz sveta mode. Posetioci će moći da uživaju i u restoranu koji će biti u staklu i odakle će se prostirati pogled na Beograd.
Kompanija „Plaza centri” planira i gradnju šoping centra u Višnjici koji će, prema najavama, kada bude završen biti najveći takav centar u Beogradu. U okviru šoping centra biće hipermarket koji će se prostirati na oko 6.500 kvadratnih metara. U centru će biti i fitnes sale, sale za rekreaciju, brojna mesta za zabavu. Posetioci će biti u prilici i da gledaju filmove u nekoj od 10 bioskopskih sala, koje će se nalaziti na poslednjem spratu. Standardno platno bioskopa „Ajmaks” široko je 22 metra i visoko 16,1 metar i u svetu ih ima oko 280. Posetioci ovog velikog centra neće morati da brinu za parking mesta, jer će za njih biti obezbeđen prostor na pet nivoa.
Za projekte koji su u planu da se realizuju u Beogradu, kompanija čeka dozvolu za gradnju od gradskih vlasti.
Pored Beograda, „Plaza centri” planira izgradnju i u drugim gradovima u Srbiji.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak