Home RSS
Real Estate
Cars

Krivične prijave protiv firmi sa primorja zbog divlje gradnje

Pobjeda
Krivične prijave protiv firmi sa primorja zbog divlje gradnje - Crna Gora


Građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijeli su krivične prijave protiv četiri firme iz Budve.Prijave su podnijete, kako je danas saopšteno iz ministarstva, protiv DOO ”MIR komerc”, i Marka Mirovića direktora, kao odgovornog lica , koje je započelo građenje pet objekata u budvanskom naselju Komoševina , DOO” INVENTA” , kao pravnog lica i Jurija Kazankina direktora, kao odgovornog lica , koje je započelo građenje objekta u naselju Seoca, DOO” Orbis”- pekara”Žitko”, i Slobodana Vujovića direktora, kao odgovornog lica, koje je započelo građenje objekta u naselju Jaz Opština Budva i DOO” SHAMROCK” , i Rajka Medenice direktora, koje je započelo građenje osam objekata u naselju Reževići.

Komunalnoj policiji-građevinskoj inspekciji Opštine Budva je naloženo da preduzme hitne mjere i radnje u skladu sa zakonom u cilju sprečavanja građenja bespravnih objekata. Urbanistička inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj je u prethodna tri dana na Adi Bojani kontrolisala teren-desnog rukavca rijeke Bojane i njenih obala.Sačinjeno je dvadesetak zapisnika koji su glasili na N.N. lice i naložila uklanjanje bespravno podignutih šipova, platformi i objekata. Inspekcija je utvrdila da su na ranije urađenim platformama sada postavljeni vikend objekti većih dimenzija u osnovi, spratnosti prizemlje i potkrovlje. Takođe je utvrđeno da su, na lokacijama starih ribarskih kućica sada postavljeni novi, veći objekti čiji vlasnici više nijesu ribari.

Inspektore maltretirala nepoznata lica

Inspektori su prilikom kontrole bili izloženi neprijatnostima od strane nepoznatih lica, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomski razvoj. Cilj je bio da ih spriječe da kontrolišu.Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak