Home RSS
Real Estate
Cars

Krediti uvećali cenu zemljišta u Vojvodini

RTV
Krediti uvećali cenu zemljišta u Vojvodini


Fond za razvoj Vojvodine raspisao je konkurs koji je bio otvoren do 2. septembra, a odnosio se na dugoročne kredite namenjene za razvoj voćarstva i vinogradarstva. Pravo učešća na ovom konkursu imala su mala i srednja preduzeća, zemljoradničke zadruge, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.Kako piše „Moje gazdinstvo", prvi poslovni list poljoprivrednika Srbije, korisnici kredita mogu računati na iznos od 200.000 dinara do deset miliona dinara i na pet godina otplate uz mirovanje od 24 meseca, kao i na kamatu od 2,8 do 4,2 na godišnjem nivou.

Prednost u dodeli kredita će imati oni koji do sada nisu koristili ovaj fond i kandidati iz nerazvijenih ili manje razvijenih opština sa područja Vojvodine.

Prema rečima Veselina Mojića, člana opštinskog veća u Beočinu zaduženog za poljoprivredu, ova kreditna ponuda je povoljna i pomoći će razvoju voćarstva u ovom regionu iz koga se proizvodi izvoze i na rusko tržište.

Po jutru do 15.000 evra

„Kao i uvek kada se koriste fondovska sredstva mnogo je papirologije, ali se isplati, jer ovakve uslove još ne daje nijedna banka", tvrdi Mojić.

„Imamo dobru kancelariju za pomoć poljoprivrednicima i verujem da će biti veliki interes kao i za sredstva Fonda za razvoj poljoprivrede", dodaje on.

Inače, na području opštine Beočin, posebno u Rakovcu, zemljište za podizanje zasada voćnjaka i vinograda je dostiglo cenu od 10.000 do 15.000 evra po jutru.

Malo zemlje pod voćnjacima

Među kupcima su posrednici inostranih kompanija, bivši članovi Vlade, fudbaleri.

U Vojvodini je prema procenama poljoprivrednih stručnih službi na terenu oko osamdeset odsto manje površina pod voćnjacima i vinogradima nego što piše u statističkim pregledima, pa je navedena kreditna ponuda pun pogodak.Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak