Home RSS
Real Estate
Cars

Kragujevac: Raste cena zemljišta (tekst i video)

B92
Kragujevac: Raste cena zemljišta (tekst i video)


Zbog velike tražnje stranih investitora, cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu višestruko uvećana za poslednjih godinu dana.U Gradskom veću kažu da sektor za investicije radi na formiranju novih parcela koje će biti ponuđene na tržištu, jer grad Kragujevac nema trenutno u ponudi velike parcele od pet do deset hektara.

O skoku cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu najbolje svedoči podatak da su prošle godine u naselju Stara radnička kolonija parcele prodavane za 19.000 evra po aru, a sada je početna cena 40.000 evra. U ekskluzivnijim delovima grada, i cene su više.

Od početka godine po osnovu prodaje gradskog građevinskog zemljišta grad Kragujevac ostvario je prihod koji se meri milionima evra.

Glavni razlog za rast cena je veliko interesovanje stranih investitora, a posebno renomiranih imena i trgovinskih lanaca koji su dobra reklama za grad, tvrde trgovci nekretninama.

Investitorima koji odluče da ulože novac, u prevazilaženju birokratskih problema, izlazi u susret i gradska vlast. To je bio ohrabrujući faktor i za proslavljene sportiste Vlada Divca, Nikolu Lončara i kompaniju "Nelt" da ovde grade stambeno poslovni blok.

I cena stanova u Kragujevcu nastavlja da raste. Za poslednja četiri meseca belezi se skok od pet odsto.
 

 Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak