Home RSS
Real Estate
Cars

Pad cena nekretnina u V. Britaniji

B92
Pad cena nekretnina u V. Britaniji


Cene nekretnina u Velikoj Britaniji su drastično pale u odnosu na cene pre 12 meseci, saopštilo je Društvo za nacionalnu gradnju te zemlje.Prema podacima tog društva, cene kuća su opale za 1,7 odsto do septembra ove godine, što znači da prosečna cena kuće sada iznosi 285.605 dolara, što je za 35 hiljada dolara manje nego prošle godine.

Pad cena je najveći zabeležen od kada je ova služba počela da sakuplja podatke o kretanju cena nekretnina pre 17 godina. Ekonomisti kažu da je mesečni pad cena isti kao u avgustu, navodeći da je u pitanju "početak delimične stabilizacije tržišta nekretnina u u Velikoj Britaniji".

Prema procenama ekonomista, pad cena će se nastaviti, uslovi za podizanje kredita će se pooštravati, dok će se cene hipotekarnih kredita, usled globalne finansijske krize, povećavati.

Tri najveća britanska kreditorska poverioca "HSBC", "Vulvič" i "Frst Dajrekt" povećali su prošle nedelje rate hipotekarnih kredita. Povećanje rata će doprineti smanjenju broja ljudi koji može redovno da pokriva hipoteke što će takođe, prema predviđanjima ekonomista, smanjiti zahteve na tržištu nekretnina.

Analitičari predviđaju da će, zbog krize na ekonomskom tržištu, prosečna cena kuća u Velikoj Britaniji biti niža za 34 odsto do polovine 2010. godine.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak