Home RSS
Real Estate
Cars

Vlade Divac platio 3,6 miliona evra za hektar zemljišta u Kragujevcu

Tanjug
Vlade Divac platio 3,6 miliona evra za hektar zemljišta u Kragujevcu


Kompanija "Nelt", iza koje stoji košarkas Vlade Divac, uplatila je 3,6 miliona evra za nešto više od hektar zemljišta u Kragujevcu, koju je izlicitirala u julu, i u ponedeljak bi trebalo da potpiše ugovor o zakupu s predstavnicima gradskih vlasti, rečeno je Tanjugu u gradskoj upravi.Gradsko veće Kragujevca je 6. oktobra dalo saglasnost o davanju u zakup građevinskog zemljišta kompaniji "Nelt", površine nešto preko jednog hektara, na prostoru ispred zgrade Sokolane. Kako je ranije saopšteno, grupa investitora, iza koje stoje Divac i Nikola Lončar, u Kragujevcu će graditi eksluzivni stambeno-poslovni prostor površine 60.000 kvadratnih metara, u blizini izraelske kompanije "Plaza", koja je u septembru počela gradnju šoping-centra na 80.000 kvadratnih metara.
Zemljište je kompaniji "Nelt" prodato po ceni od oko 36.000 evra i, prema ranijoj izjavi gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, "ta cena je premašila sve dosadašnje finansijske transkacije u Kragujevcu, a razlog za to je veliko interesovanje investitora, koje je podiglo cenu građevinskog zemljišta. Na lokaciji koju je kupila kompanija "Nelt" pre tri godine, ar zemljišta prodavao se po ceni od 9.000 evra.
Kako je najavila Informativna služba grada Kragujevca, ugovor će, u prisustvu gradonačelnika, potpisati direktor Preduzeća za izgradnju grada Slobodan Krunić, a u ime kompanije "Nelt" Divac. Prema nezvaničnim informacijama, gradnja stambeno-poslovnog prostora trebalo bi da počne početkom iduće godine. U Kragujevcu, kako je ranije najavljeno, "srpski Vimbldon" na 3,3 hektara zemljišta gradiće i teniski as Novak Đoković, a režiser Emir Kusturica, bioskope i galerije u starom delu "Zastave".


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak