Home RSS
Real Estate
Cars

Kuće koje niko neće da kupi

Kurir
Kuće koje niko neće da kupi


I pored cene koja je najčešće tek nekoliko hiljada evra, kupci za oko 2.000 praznih ili napuštenih kuća mogu da se izbroje na prste jedne rukeNa severu Vojvodine, prema nezvaničnim procenama, čak oko 2.000 praznih ili napuštenih kuća uzalud čeka kupce. Ne pomaže ni to što skromna seoska domaćinstva mogu da se kupe za samo nekoliko hiljada evra. Predsednik MZ Ostojićevo Emil Poljak kaže da se u ovom selu nadomak Čoke bezuspešno prodaje oko 120 kuća.
- Uglavnom se radi o napuštenim kućama izgrađenim od naboja, a cena im se kreće oko 2.500 evra. Prodaja ide veoma slabo, kupci mogu da se izbroje na prste jedne ruke. Nije zanemarljiv broj kuća koje nemaju sređenu dokumentaciju, pa ne mogu da se prevedu na potencijalne nove vlasnike - navodi Poljak.
On kaže da su cene nekretnina u selu polako požele da rastu. Dumitrov smatra da će se za nekoliko godina drastično povisiti, što je već počelo da se dešava s poljoprivrednim zemljištem. Do pre nekoliko godina hektar zemlje mogao je da se kupi za 1.000 do 1.500, a sada košta 4.000 evra - navodi Dumitrov.
U Melencima, najvećem selu u Banatu, koje ima više od 2.200 kuća, oko dve stotine nema stanare. Kupaca je malo iako cena za najskromnije ne prelazi nekoliko hiljada evra. Slična je situacija i sa idiličnim salašima, od kojih su neki oronuli i obrasli u korov jer do njih nema puta, a ne raspolažu strujom i telefonom. Salaši na boljim mestima kod Subotice i Novog Sada već su pretvoreni u turističke objekte u kojima se traži mesto više.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak