Home סלולרי RSS
Real Estate
Cars

הבריחה מהאמצע

שי פאוזנר כלכליסט
הבריחה מהאמצע - נדל"ן


מצוקת הדירות במרכז תדחק את הקונים עד חדרה, רחובות ומעבר להן



בתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת זכה סבי, צבי פאוזנר, בהגרלה של הקרן הקיימת והצליח לרכוש שתי חלקות קרקע. אחת בת דונם בלב פתח תקווה, ושנייה, של 5 דונמים, ביישוב חקלאי חדש הרחק מהמושבה. כשהכיר את סבתי והאהבה פרחה, הוא החליט לבנות את ביתו במושבה הוותיקה, אסף את חבריו וב"ישיבה" סביב פינג'אן בקרחת פרדס הוחלט פה אחד שעליו למכור את החלקה שבה החזיק מחוץ למושבה. "מה אתה צריך את החור הזה, הרשל", אמרו לו החברים, "תמכור ויהיה לך מספיק כסף כדי לבנות לה ארמון". סבי שמע ועשה.

בילדותי נהג אבי לקחת אותי לטיולים ברחוב ביאליק ברמת גן. היינו מטיילים יחד והוא היה מספר שוב ושוב כיצד אביו עשה שטות, וקנה כמה בלוקים כדי לבנות בית בפתח תקווה תמורת חצי מהרחוב היקר הזה.

ממשיכים עם המעגל השני

המיקס הזה, של ראיית הנולד בענף הנדל"ן ומזל גדול, ניתן במתנה רק למתי מעט. רובנו מתקשים לזהות את הלהיטים הבאים בנדל"ן. כמעט כל סוג בחינה של תנועת המחירים בשוק הדירות בישראל לאורך כמה שנים מגלה שלרוב היתה ההשקעה בדירות כדאית. אך כמה מאיתנו היו באמת בני מזל דיים כדי לנחש נכונה ולהשקיע לפני עשר שנים בנכסים שמחירם זינק? מי חלם שהדירה הקטנה שרכש בשכונה שקמה במקום פרדס בצפון פתח תקווה תכפיל את מחירה בתוך 12 שנה?


לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה