Home סלולרי RSS
Real Estate
Cars

"רפורמת המרפסות" של נתניהו עברה בקריאה ראשונה בכנסת

מיכל מרגלית גלובס
"רפורמת המרפסות" של נתניהו עברה בקריאה ראשונה בכנסת - נדל"ן - בנימין נתניהו - תכנון ובנייה


60 חברי כנסת תמכו ברפורמה, 37 התנגדו, נמענים לא נרשמו ואילו שאר חברי הכנסת נעדרו מהדיון



הרפורמה בחוק התכנון והבנייה שמוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו עבר היום (ד') בכנסת בקריאה ראשונה. כעת היא תועבר לוועדות הכנסת השונות על מנת לקבוע מי מהן תדון בחוק לקראת העברתו לקריאה שנייה ושלישית בכנסת.

נתניהו יכול לנשום קצת לרווחה בעניין "רפורמת המרפסות", כפי שהיא מכונה. לאחר שבג"ץ דחה ביום שישי את העתירה שהגישו ששת הארגונים הסביבתיים נגד קידום הצעת חוק הרפורמה בתכנון ובבנייה ולאחר שהממשלה אישרה את תזכיר החוק בשבוע שעבר, הצביעו היום 60 חברי כנסת בעד הרפורמה בחוק התכנון והבנייה. 37 חברי כנסת התנגדו להצעת החוק בהצבעתם, נמענים לא נרשמו ואילו שאר חברי הכנסת נעדרו מהדיון.

יו"ר הכנסת, ח"כ רובי ריבלין ציין כי הצעת החוק תועבר כעת לוועדות הכנסת השונות, בהן ועדת הפנים והגנת הסביבה, ועדת הכלכלה וועדת החוץ והביטחון על מנת להחליט מי מהוועדות תלווה את הצעת החוק לקראת העברתו לקריאה שנייה ושלישית.

חודשיים בדיוק לקח לממשלה להעביר את חוק הרפורמה בתכנון והבנייה, לאחר שב-17 בינואר הציג נתניהו את עיקרי הצעת החוק במלואם וועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את החלק השני של הפרומה, שדן בהליכי התכנון, ובכך אישרה את עיקרי הרפורמה בכללותם.

לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה