Home RSS
Real Estate
Cars

Počelo rušenje kafića na Srebrnom jezeru

Blic
Počelo rušenje kafića na Srebrnom jezeru


Na šetalištu Beli bagrem na Srebrnom jezeru juče je počelo rušenje kafića čiji vlasnici imaju privremenu lokaciju. Uz nadzor inspekcijskih službi opštine Veliko Gradište, juče je porušen samo jedan lokal, a rušenje preostalih sedam sprečili su vlasnici.Objekti se uklanjaju po odluci privremenog organa opštine Veliko Gradište pošto je vlasnicima istekao privremeni zakup zemljišta, koje je na 99 godina 2006. godine dodeljeno firmi „Silver Lake Investiment“ iz Beograda.
- Te lokale vlasnici sami nisu hteli da uklone, pa će ih ukloniti specijalizovano preduzeće, a njima će biti ispostavljen račun. Opština je bila dužna da pre licitacije te objekte ukloni, a onda da zemljište izda u zakup. Iz kojih razloga to nije učinjeno ja ne znam, ali je činjenica da po zakonu u zakup može da se izda samo neizgrađeno građevinsko zemljište. Investitor na toj lokaciji već je izgradio tri objekta, a planira da gradi i dalje. Iza te firme stoji Slobodan Vučićević, bivši vlasnik „Grand kafe“, koji imetak, koliko ja znam, nije stekao sedeći na kanabetu kod Slobodana Miloševića nego radom. On je zakup tog zemljišta uplatio više od četiri miliona evra - rekao je predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište Živoslav Lazić.
Vlasnici lokala tvrde da njima nije bilo omogućeno da učestvuju na licitaciji za uzimanje u zakup zemljišta na kojem su njihovi objekti.
Na Srebrnom jezeru bili su juče i drugi vlasnici kafića i sprečili su rušenje.
- Ovde sam da sprečim rušenje kafića, jer sam pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Požarevcu sa predlogom mere bezbednosti zabrana rušenja objekta - kaže Duško Dunić i dodaje da su taj postupak pokrenuli su i drugi vlasnici kafića.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak