Home RSS
Real Estate
Cars

Austrijska kompanija Grave gradi novi poslovni centar u Beogradu

B92
Austrijska kompanija Grave gradi novi poslovni centar u Beogradu


Austrijska kompanija Grave (Grawe) traži lokaciju za izgradnju poslovne zgrade u Beogradu, vredne oko 30 miliona evra.Kompanija Grave nekretnine, deo istoimenog austrijskog koncerna, želi da u Beogradu izgradi još jednu poslovnu zgradu i u nju uloži oko 30 miliona evra, izjavio je pomoćnik direktora Grave osiguranja u Srbiji Marko Mikić.
On je, međutim, naveo da ne veruje da će do kraja ove godine biti pronađena odgovarajuća lokacija i obezbeđene sve potrebne dozvole za gradnju, zbog nerealno visoke cene zemljišta i nerešenih svojinskih odnosa.
Mikić je ocenio da su veoma visoke cene zemljišta zasnovane na nerealnim očekivanjima da će trenutno stanje neravnoteže zbog male ponude i velike potražnje za poslovnim prostorom potrajati.
„Mi već sada računamo da će najam biti 10,12 ili 15 evra po kvadratu, a ne 25 ili 50 evra, kao što je to sada, jer će se ta ravnozeže sigurno uspostaviti“, rekao je on i dodao da u kompaniji razmišljaju da ako ne nađu odgovarajući prostor u srpskoj prestonici, poslovnu zgradu naprave u nekom od većih gradova – Nišu ili Novom Sadu.
Kompanija Grave nekretnine u Srbiji prošle godine je završila gradnju poslovnog centra na Novom Beogradu, u koji je uloženo 32 miliona evra, a u 2007. je ostvarila dobit od 58,7 miliona dinara, za oko milion više nego u 2006. godini.
Grave nekretnine u Srbiji deo je austrijske Grave grupe, koja posluje na 12 tržišta srednje i jugoistočne Evrope.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak