Home RSS
Real Estate
Cars

Kamenica usavršava lekare u stranim klinikama

RTV
Kamenica usavršava lekare u stranim klinikama


Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici Aleksandar Milovančev ocenio je danas da saradnja tog instituta sa najpoznatijim klinikama za plućne bolesti u svetu daje odlične rezultate."Nakon povratka grupe naših lekara sa završenog usavršavanja u američkim i evropskim klinikama, naši pacijenti će dobiti kvalitetnije i savremenije lečenje", izjavio je Milovančev na konferenciji za novinare.

On je naveo da su se sa višemesečnog usavršavanja u Klinici Mejo u SAD vratili lekari Jovan Matijašević i Srđan Stefanović i da su tamo stekli nova znanja o metodama u oblasti intenzivne nege i teških zdravstvenih stanja.

"Njihovo iskustvo poboljšaće rad Odeljenja za intenzivnu negu, gde će najmodernija oprema, koju posedujemo, imati još bolju primenu. Boravak naših lekara rezultirao je i jačanjem veza u oblasti medicinskih istraživanja jer je potvrđeno da naš institut ima status ravnopravnog partnera u istraživanjima", naglasio je Milovančev.

On je rekao da Insitut nastoji da osposobljavanje stručnjaka bude stalno i da je nepodeljeno mišljenje da je napredak ustanove i odnosa prema pacijentima uslovljen otvorenošću prema novim iskustvima, metodama i procedurama u najboljim svetskim klinikama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak