Home RSS
Real Estate
Cars

Cijene u Zagrebu stagniraju, na Jadranu blagi rast

Romana Dugandžija SEEbiz
Cijene u Zagrebu stagniraju, na Jadranu blagi rast


Najvažnija je činjenica na zagrebačkom tržištu da tražene cijene nekretnina, uz lagana mjesečna kolebanja, stagniraju od početka godine, tj. zadnjih 10 mjeseci.Prosječna tražena cijena nekretnina u Hrvatskoj u listopadu je lagano porasla u odnosu na rujan za 0,8 posto, no, generalno gledajući prosječne cijene nekretnina su već pola godine stabilne, stoji u izvješću CentraNekretnina o cijenama nekretnina za listopad. U odnosu na listopad prošle godine, zabilježen je porast traženih cijena nekretnina od 10,8 posto. Na zagrebačkom tržištu tražene su cijene porasle 0,4 posto, dok je na Jadranu rast iznosio 1,3 posto.

„Početkom godine nastavio se prošlogodišnji trend rasta cijena, no nakon stagnacije zadnjih 5 mjeseci, ukupni rast traženih cijena nekretnina na razini Hrvatske u 2007. je svega 3,8 posto. Očekujemo daljnju stagnaciju cijena nekretnina te diferencijaciju cijena starogradnje i novogradnje, osim cijena na elitnim lokacijama za koje očekujemo da će imati tendenciju  rasta. Za nekretnine s nepotpunom dokumentacijom očekujemo da će cijene padati,“ komentirala je Željka Ora voditeljica razvoja poslovanja CentarNekretnina.net.

U odnosu na listopad 2006., tj. u godišnjem prosjeku, cijene kuća i stanova u Zagrebu u porastu su od 4,1posto, Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu iznosila je 2.068 eura, što je za 1,2 posto više nego u prethodnom mjesecuDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak