Home RSS
Real Estate
Cars

Novi Sad: Na Podbari nema puno stanogradnje

Dnevnik
Novi Sad: Na Podbari nema puno stanogradnje


Podbara, najstariji deo Novog Sada, specifična je u pogledu izgradnje stambenih objekata, jer je dozvoljena gradnja samo do visine tornja Almaške crkve.Zgrade su niže spratnosti, grade se s prizemljem, dva sprata i potkrovljem - kaže menadžer Agencije “TIME nekretnine” Goran Bosančić. Uprkos tome što je Podbara u širem centru grada, Bosančić smatra da je neopravdano zapostavljena kod urbanista i putara, jer je komunalna infrasturktura u pojedinim ulicama dotrajala, putevi i trotoari su skoro uništeni. Na Podbari trenutno nema puno gradilišta, svega nekoliko, ali je lokacija atraktivna zbog blizine centra grada, pa vremenom, kaže Bosančić, može da postane veliko gradilište. Inače, u našem gradu je trenutno oko 30 gradilišta, naglašava, što je malo, jer je potražnja za stanovima znatno veća od ponude. Najviše se, ističe, traže stanovi na Limanima i Grbavici.

U ponudi Agenciji “TIME nekretnine” trenutno imaju na raspolaganju stanova na prodaju na Podbari, a Bosančić naglašava da se i tom delu grada, kao i u drugim delovima Novog Sada, najviše traže garsonjere, kojih nema dovoljno za prodaju, pa su zato i skuplje u proseku za 150 evra po kvadratnom metru.

Prema njegovim rečima, cena kvadrata na Podbari se kreće od 1.350 do 1.500 evra po kvadratnom metru stana. Cene su, kaže, sada stabilne i ne očekuje se više nagli rast kvadrata, kao što je to bio slučaj pre tri meseca.

- Cena kvadrata zavisi od veličine stana, od toga da li je uknjižen, te da li je odmah useljiv ili je tek u izgradnji - naglašava Bosačić , dodajući da je Podbara doboro povezana s ostalim delovima grada, pa zbog toga pruža dobre mogućnosti za stanovanje.Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak