Home RSS
Real Estate
Cars

Karićeva vila se prodaje za 12 miliona evra !

Press
Za ovo Bogi traži 12 miliona... Vila Karića u Užičkoj ulici vodi se na Nebojšu i ima 1.381 kvadrat

Za ovo Bogi traži 12 miliona... Vila Karića u Užičkoj ulici vodi se na Nebojšu i ima 1.381 kvadrat


Bogoljub Karić prodaje svu imovinu u Beogradu, za vilu na Dedinju traži 12 miliona evra, ukupna vrednost nekretnina oko 75 miliona evra!Bogoljub Karić, odbegli lider PSS-a i jedan od najbogatijih Srba, prodaje svoju porodičnu vilu u Užičkoj na Dedinju za čak 12 miliona evra! Imovinu će prodati i ostali članovi porodice Karić, koji samo u Beogradu imaju nešto više od 37.000 kvadrata (pogledaj okvir) što vila, što stanova, što placeva, koji ukupno vrede blizu 75 miliona evra! Potvrdu ove informacije Press je tokom prošle nedelje dobio od nekoliko izvora, od kojih je jedan član porodice Karić.

- Bogoljub je rešio da proda sve u Srbiji. Sve što je njegovo a što se vodi na druge članove porodice, jer se na njegovo ime ne vodi nijedna nekretnina, dato je pre izvesnog vremena agencijama na prodaju. U ponudi je i „Vila Jelena" i sve drugo... - potvrdio nam je jedan od Karićevih najbližih rođaka, a prema njegovim rečima, i ostala braća Karić su odlučila da prodaju svoje luksuzne nekretnine u Beogradu.

Izgubio svaku nadu

Kako saznajemo, posle majskih izbora na kojima je PSS doživeo još jednu katastrofu, Bogoljub je izgubio svaku nadu da će se uskoro vratiti u Srbiju.

- Bogoljub se više ne zanosi idejama o velikom političkom povratku. On je odlučio da više ne baca pare na kampanje i stranačke plate i da sve svoje pare što pre izvuče iz zemlje - objašnjava izvor našeg lista.

Press je do ovog otkrića došao istražujući vest koju je objavio beogradski poslovni dnevnik „Biznis" da je u ponudi jedne beogradske agencije za nekretnine vila na Dedinju od čak 12 miliona evra.

- Kako koja je to vila? Pa, ona Karićeva u Užičkoj! - otkrila nam je suvlasnica dotične agencije za nekretnine, koja je insistirala na anonimnosti. Za ovu vilu do sada je interesovanje pokazao samo predstavnik jednog ruskog investicionog fonda, ali je i on odustao. Ova vila u Užičkoj vredi možda i više od tih 12 miliona i to je, znate, prilično realna cena, ali je problem što u Srbiji nema kupaca - objasnila nam je naša sagovornica.

Ono što je zanimljivo jeste da Bogoljuba Karića, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu međunarodnu poternicu zbog sumnje da je oštetio državu za više od 50 miliona evra, niko neće moći da spreči da rasproda svu svoju imovinu. Karić nije osuđen u Srbiji i on se i dalje nalazi pod istragom zbog slučaja „Mobtel". Ministarstvo finansija je, podsetimo, maja 2006. godine objavilo da će na sve Karićeve nekretnine biti stavljena „zabrana otuđenja" sve dok se ne završi sudski postupak koji se vodi protiv njega. Takođe, tada je najavljivano i da će država „naplatiti" oduzimanjem i prodajom nekretnina koje Karići imaju u Beogradu i Srbiji.

Danas bivši direktor Poreske uprave Vladimir Ilić, koji je bio uključen u „slučaj Karić", kaže za Press da Karići mogu da prodaju svu svoju imovinu, osim ako ona „nije pod teretom".

- Ukoliko je imovina Karića pod hipotekom, ili ako država od njega potražuje neku imovinu, on nema pravo da je proda. Nisam siguran dokle je stigla istraga protiv njega, ili šta se dešava u njegovom predmetu, ali ako nijedan od razloga koje sam naveo ne postoji, Karić ima pravo da otuđi svu svoju imovinu - kaže Ilić.

Ćutanje Karića

Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da će proveriti naša saznanja o prodaji Karićeve imovine.

- Nisam upoznat sa informacijama o kojima govorite, ali ću proveriti sa svojim saradnicima u Ministarstvu ekonomije da li postoji pravna osnova da Karić prodaje svoju imovinu - kaže Dinkić.

Dragomir Karić nije odgovarao na pozive novinara Pressa, dok se na mobilni telefon Bogoljubove supruge Milanke Karić javio neko od njenih saradnika koji nam je rekao da „je gospođa Karić trenutno van zemlje". U PSS-u tvrde da njihov lider Bogoljub Karić ne namerava da proda svu svoju imovinu i da oni „nastavljaju svoj politički rad".

 Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak