Home RSS
Real Estate
Cars

Papiri zakočili radove

Press
Baš se odužilo...

Baš se odužilo...


„Parking servis" ni posle godinu dana nije dobio dozvolu za nastavak izgradnje poslovne zgrade u ulici 27. marta broj 21Javno komunalno preduzeće „Parking servis" zbog komplikovane papirologije ni posle godinu i po dana nije uspelo da sagradi novu poslovnu zgradu na staroj lokaciji, u ulici 27. marta broj 21. Novi poslovni objekat trebalo je da bude izgrađen na površini od 1.536 kvadratnih metara, sa podzemnom višeetažnom garažom kapaciteta 135 parking mesta.

 
Biće jednog lepog dana... Projektovani izgled zgrade „Parking servisa"
 
Direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove u JKP „Parking servis" Milija Lazarević kaže za Press da ovo preduzeće radi sve po propisima i kako zakon nalaže.
- Radovi još uvek nisu počeli isključivo zbog postupka pribavljanja neophodne dokumentacije. Započeli smo rušenje na jednom delu objekta, a čim budemo dobili građevinsku dozvolu, nastavićemo sa izgradnjom. Dozvola koju smo imali odnosila se samo na rušenje jednog dela zgrade i to je bilo u nadležnosti opštine Palilula. Procedura oko dobijanja dozvola traje mnogo duže nego što bi trebalo, ali šta mi tu možemo. Postupamo onako kako zakon nalaže, a do tada još uvek smo u iznajmljenim prostorijama u Centru „Sava" - rekao je Lazarević.
Radnici ovog preduzeća privremeno su krajem maja prošle godine preseljeni u nove poslovne prostorije zbog loših uslova rada. JKP „Parking servis" za 874 kvadratna metra iznajmljenog poslovnog prostora u Centru „Sava" više od godinu dana plaća mesečnu kiriju u iznosu od 1,46 miliona dinara.

 
„Parking servis" je sklopio ugovor sa Centrom „Sava" o korišćenju 874 kvadratna metra poslovnog prostora, po kojem dnevno plaća 54 dinara po kvadratu. Kako je prvobitno najavljeno, ovo preduzeće trebalo bi da u Centru „Sava" bude oko dve godine, koliko je bilo planirano da traje izgradnja nove poslovne zgrade u ulici 27. marta. Međutim, kako sada stvari stoje, dužina boravka službenika JKP „Parking servis" u Centru „Sava" biće bar duplirana.
UBEDLJIVO NAJBOLJA LOKACIJA
U blizini mesta na kom će biti nova poslovna zgrada i garaža JKP „Parking servis" nalaze se pijaca, zgrada SO Palilula, Poštanska štedionica, Dom zdravlja „Palilula", Rudarsko-geološki fakultet. Kako kažu u ovom preduzeću, na ovom potezu velika je frekventnost građana, a samim tim i potreba za parkiranjem.
Stara montažna zgrada sagrađena je sedamdesetih godina prošlog veka, a lokacija u ulici 27. marta ima dobru saobraćajnu povezanost sa ostalim delovima grada i izuzetno je pogodna za izgradnju objekta ovakve namene.
 
fakti
n „Parking servis" upravlja, koristi i održava oko 9.000 parking-mesta na ulicama u zoniranim delovima grada, kao i 5.900 mesta u šest garaža i na 14 posebnih parkirališta
n Preduzeće raspolaže i sa 960 parking mesta na sezonskim i 236 mesta na povremenim parkiralištima
n Na naplaćivanju usluga parkiranja JKP „Parking servis" zaradi više od dva miliona dinara dnevno


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak