Home RSS
Real Estate
Cars

Podgorica u rukama neimara

Politika
Podgorica u rukama neimara - Podgorica - Crna Gora - nekretnine


Najviše pažnje zaokuplja izgradnja „Delta siti centra”, „Atlas biznis centra” u samom centru Podgorice, a predstoji gradnja najveće zgrade na obali reke Morače – „Milenijum siti centra”Podgorica – Tokom proteklih meseci u Podgorici je završeno nekoliko desetina kilometara bulevara: između Starog aerodroma i Konika, Bulevar Josipa Broza Tita, bulevar između naselja Donja Gorica i centra grada, nekoliko velikih kružnih tokova, raskrsnica i na stotine kilometara novih pešačkih staza. Prvi put u proteklih pedesetak godina ograđeni su i uređeni parkovi Zlatička i Tološka šuma koji je pretvoren u bebi park. 

Gradi se na sve strane na stotinu gradilišta, od infrastrukture do stambenih zgrada, uređuju se obale reka Ribnice, Morače, Zete i Cijevne. Najviše pažnje zaokuplja izgradnja „Delta siti centra”, „Atlas biznis centra” u samom centru Podgorice, a traži se izvođač radova za najveću građevinu na obali reke Morače – „Milenijum siti centar”.
Ponos grada – reka Morača, pored postojećih osam mostova biće „preskočena” sa još dva nova – pešačkim, naspram Crnogorskog narodnog pozorišta, zvanim Moskovki most, koji je poklon glavnog grada Rusije Podgorici i mostom koji će spojiti naselja Zagorič i Malo brdo, na izlazu iz grada prema Danilovgradu i arheološkom lokalitetu Duklja.
Ovome treba dodati i proširenje i rekonstrukciju mosta na reci Zeti u naselju Vranići, te mosta na Cijevni u neposrednoj blizini Tuzi.
O novim planovima i dovršetku već započetih, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je novinarima ispričao da uskoro treba očekivati nastavak izgradnje pešačkog – Moskovskog mosta kojim bi se spojila trgovačka Hercegovačka ulice sa stambenim četvrtima preko Morače. 

„Na obali Morače, pored mosta Milenijuma moraju se stvoriti i uslovi za početak izgradnje zgrade Ujedinjenih nacija, takozvane eko-kuće – kazao je gradonačelnik. – Dok će se na prostoru južnog dela nekadašnje kasarne „Morača” izgraditi privremeno parkiralište, slično onome na prostoru severno od Milenijuma. Parkiralište će biti osvetljeno i uređeno za veći broj vozila koja se nepropisno parkiraju u Ulici Stanka Dragojevića i bočnim ulicama. Dakle, to je nepunih stotinak metara od tih ulica, valjda će toliko Crnogorci prohodati”.
Kako je najavio Mugoša, u narednom periodu treba očekivati intenzivnu izgradnju na području servisno-skladišne zone preko puta Kombinata aluminijuma. „Da konačno skladišta, stovarišta i ovu primitivu koju imamo u nekim lepim gradskim naseljima dislociramo tamo gde je to planski predviđeno – poručio je on. Gradonačelnik je istakao da je u ovom trenutku jedan od najvitalnijih objekata infrastrukture u gradu trafostanica „Podgorica 5”, koja uskoro treba da bude izgrađena, jer je „izuzetno značajna za nekoliko velikih objekata koji trebaju da zaposle oko 1.500 građana – Delta centar i Zelena pijaca – Šoping centar”. 

Među najznačajnije investicije, prema najavi Mugoše, spada izgradnja reciklažnog centra kojeg kreditno finansira vlada Španije.
Glavni grad je za proteklih par godina izrastao u moderan i savremen evropski grad. Desetak širokih bulevara, šetališta, uređene zelene površine, moderne i velelepne stambene četvrti i na stotine sedišta moćnih evropskih kompanija putniku namerniku danas predočavaju sliku i moćnog ekonomskog centra. 


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak