Home RSS
Real Estate
Cars

Vesti o tržištu u Srbiji

Padaće cene starijih stanova

RTV Pink 16.12.2008
Padaće cene starijih stanova

Cene stanova u staroj gradnji mogle bi pasti za 10 do 15 odsto, ali će cene stanova u novogradnji u Srbiji ostati nepromenjene, ocenio je, izvršni direktor preduzeća Blok 67 asošiejts (Ašociates) Slobodan Mihajlović.

Kirije u Beogradu padaju, a u provinciji rastu

Pad dinara i svetska finansijska kriza opravdanje su i za podizanje kirija u Srbiji. U većini velikih gradova stanodavci su podigli cene iznajmljivanja stanova i soba, a u Beogradu padaju kirije luksuznih stanova na najatraktivnijim lokacijama.

U Srbiji se na stanovima zarađuje najviše na svetu

Gradnja stanova u Srbiji izuzetno je unosan posao u kome i najmanji preduzimači, za godinu-dve, zarade stotine hiljada evra, a oni koji grade veće stambene zgrade zarađuju i milione. Koliko god stanova da se izgradi, nije dovoljno, a svaki novoizgrađeni kvadrat u Beogradu ili u Novom Sadu ima svog kupca.

Kvadrati drže cenu

Večernje novosti 14.11.2008
Kvadrati drže cenu

Srbija mora, što pre, da usvoji zakone o građevinskom zemljištu i prometu nekretnina i da maksimalno pojednostavi i ubrza proceduru za izdavanje građevinskih dozvola. U suprotnom, trenutno veliko interesovanje stranih investitora preusmeriće se na neka druga tržišta, Albaniju na primer.

Cene stanova pale za petinu

Na beogradskom tržištu nema interesovanja za nove, ekskluzivne stanove, stručnjaci predviđaju osetan pad cena

Tržište se umirilo

Borba 05.11.2008
Tržište se umirilo

Predstavnici agencija za promet nekretnina smatraju da svetska finansijska kriza nije za sada negativno uticala na promet u Srbiji i navode da su cene uglavnom ostale nepromenjene.

Kriza bukti, cene stanova miruju

Uticaj svetskog ekonomskog potresa i na cenu nekretnina u Srbiji tema je koja interesuje sve one koji žele da se skuće

Niški Beverli Hils jeftiniji od periferije Beograda

Cene kvadratnog metra najskupljih stanova u gradovima Srbije niže su od cene kvadrata najjeftinijih stanova u Beogradu. Dok se na periferiji prestonice teško može naći stan za manje od 1.000 evra po kvadratu, najskuplji stanovi u gradovima Srbije mogu da se kupe i za 800 evra za kvadratni metar.

Zbog opšte finansijske krize domaće tržište nekretnina trenutno se primirilo

Nedavna izjava guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Radovana Jelašića da on ove godine stan ne bi kupovao, naišla je na neodobravanje kod agenata za nekretnine. Doduše, cene nekretnina trenutno miruju, ali vlasnici ne očekuju skorašnji pad cena stanova, naročito kada je rečo manjim stanovima, jer za njima vlada stalna potražnja.