Home RSS
Real Estate
Cars

Vesti iz sveta nekretnina

Američki košmar od - hipoteka (video)

RTV 28.11.2008
Američki košmar od - hipoteka (video)

Lavina ekonomske krize pokrenuta je u Sjedinjenim Američkim Državama, a sve je počelo stambenim kreditima koje Amerikanci više nisu mogli da otplaćuju.

To su najveća rugla sveta

Jutarnji.hr 14.11.2008
Biblioteka Michaela Gravesa je deseta na listi

Što po­ve­zu­je shopping cen­tar u Bir­ming­ha­mu, Mu­zej rock zvi­je­zda u Cle­ve­lan­du i ho­tel Ryugyong u Ko­re­ji? Na­la­ze se na ra­zli­či­tim stra­na­ma svi­je­ta, ali na istoj li­sti - naj­ru­žni­jih zgra­da.

Ko će napraviti višu zgradu - Saudijska Arabija ili Emirati

Zgrada u Saudijskoj Arabiji biće visoka 1.000,04 metra - za onu u ujedinjenim Emiratima se zna samo da će imati više od kilometar...

Pred bankrotom... Evropske građevinske kompanije u minusu čak i po 500 milijardi evra

Vrednost stanova i kuća širom sveta za samo godinu dana opala je za čak 40 odsto, što je izazvalo krizu u građevinskoj industriji

Pad cena nekretnina u V. Britaniji

Cene nekretnina u Velikoj Britaniji su drastično pale u odnosu na cene pre 12 meseci, saopštilo je Društvo za nacionalnu gradnju te zemlje.

Najskuplja vila sveta na jugu Francuske

Vila "Leopolda", u južnom francuskom mestu Vilfranš-sir-mer, u prodaji je za 500 miliona evra, što ju je učinilo najskupljom privatnom kućom sveta.

U Monaku kvadrat od 190.000 dolara

U najnovijem izveštaju onlajn informativnog bankarskog sajta „Bilten bogatstva“ (Wealth Bulletin) koji pripada finansijskom servisu „Dau Džons“, objavljen je spisak 10 najskupljih ulica na svetu. Ukoliko želite da stanujete u najboljim stanovima u tim ulicama, morate da budete milijarder.

Limes Hotel otvoren u Brisbanu

Freshome 22.07.2008
Ruskinja kupila kuću u Londonu sa 90 soba

Najbogatija Ruskinja Elena Baturina (supruga Jurija Luškova), „teška” 1,3 milijarde funti (2,6 milijardi dolara), zatalasala londonsko tržište nekretnina Vitanherst, najveća privatna kuća u Londonu, posle Bakingemske palate i Elena Baturina

Limes Hotel otvoren u Brisbanu

U Brisbanu, Australija, 27. juna otvoren je hotel The Limes Hotel - prvi australiski hotel koji se pridružio grupi dizajniranih hotela. Dizajnirao ga je argentinski dizajner Alexander Lotersztain, a lociran je u Fortitude Valley. Zanimljivo i inovativno delo arhitekture, nešto što se ne viđa vaki dan, a može da posluži i kao inspiracija za nekoga.