Home RSS
Real Estate
Cars

Lokali

Jagma za lokalima u Srbiji, posebno u Beogradu

Večernje novosti 19.12.2007
Jagma za lokalima u Srbiji, posebno u Beogradu

POSLOVNI prostor na ekskluzivnim lokacijama u Srbiji nikada nije bio traženiji. Agenti tvrde da tržište nekretnina nikada nije bolje radilo u smislu potražnje i cena nekretnina. Ali, u ponudi nikada nije bilo manje kvalitetnog poslovnog prostora. Za svaki kvadrat bori se bar pet zakupaca. Najveći promet svakako je u Beogradu. Najtraženiji su lokali.

Adekvatno opremanje poslovnog prostora nije trošak

Ljubica Babić e-Kapija 08.11.2007
Kupoprodaja poslovnog lokala i iseljenje zakupca iz lokala

Kupio sam poslovni prostor (lokal) u kome je pre bio zakupoprimac kojem je istekao ugovor o zakupu 4 dana prije moje kupovine. On sada neće da napusti lokal tako da ja ne mogu u isti ući iako sam kupio lokal, overio ugovor, platio cijenu i predao za uknjižbu. Privredna komora je donijela rješenje o ukidanju upotrebne dozvole nakon mog zahteva, on se žalio i komora je poslala žalbu na drugostepenu komisiju (čekam odgovor), a pokrenuo sam prije 3 meseca tužbu na opštinskom sudu da preuzmem prostor i tužio ga, te čekam da se zakaže ročište.

Adekvatno opremanje poslovnog prostora nije trošak

Čovek većinu svog vremena provede u zatvorenom prostoru. Ogroman udeo u tome ima radni prostor. E magazin je istraživao kako bi trebalo da izgledaju kancelarije, gde grešimo u opremanju poslovnog prostora i koje su posledice tih grešaka. Opšte je mesto da od uslova radne sredine zavisi uspeh u izvršenju procesa rada i stepen produktivnosti, kao i ekonomičnost i rentabilnost poslovanja. Zato zaštita zdravlja zaposlenih i radne kondicije ne smeju biti u sukobu sa radnim učinkom.

Samo lokali u centru imaju sigurnog kupca

Sladjana Raner Politika 07.11.2007

Zbogom dućani

Večernje Novosti 05.11.2007
Samo lokali u centru imaju sigurnog kupca

U trendu kafići i butici. Ljudi se snabdevaju u hiparmarketima i tržnim centrima, dok male radnje padaju u zaborav U gotovo svim delovima grada mogu da se vide novi, prazni lokali. Razlog za to je, pored visokih cena kvadrata, i (ne)odgovarajući odabir delatnosti koje bi privukle građane. U agencijama za promet nekretnina kažu da se lokali retko i teško prodaju, ali ima i onih koji su, zahvaljujući povoljnoj lokaciji, veoma traženi.

Zbogom dućani

MALI preduzetnici zbog visokih zakupa bespovratno su izgubili svoje mesto u lokalima u najprometnijim gradskim ulicama. Njihova mesta na Terazijama, u Knez Mihailovoj, Vasinoj, Čika Ljubinoj, Ulici kralja Milana... uveliko su zauzeli veliki trgovinski lanci, poznati modni brendovi i po neki ugostitelji sa dubokim džepom. Tek po koji zantalija još opstaje u pasažima i dvorišnim lokalima. Na ulici gotovo da nemaju šanse.