Home RSS
Real Estate
Cars

Veliki projekti i tržni centri

„Karton siti“ vredi 300 miliona evra

Alo 28.11.2008
„Karton siti“ vredi 300 miliona evra

Izgradnja novobeogradskog Bloka 18A doneće ogromne prihode Beogradu. Blok 18A je, zapravo, samo lepše ime za zemljište na kojem su smeštene stotine udžerica na levoj strani Gazele, a koje su već dve decenije najegzotičnije građevine srpske prestonice, poznatije kao „karton siti“.

Na Savskom platou biće milion kvadrata poslovnog prostora

„Sada se radi studija po kojoj će u Amfiteatru biti izgrađen veliki komercijalni centar”, kaže za „24 sata” Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda

Olimpijska arhitektura po kineskom receptu (tekst i video)

Olimpijske igre u Pekingu već su davno započele, samo u nešto drukčijoj formi – u razigranosti arhitektonskih ideja.

Nacrt luksuznog „Plaza” hotela dobija prve obrise

Imate priliku da prvi vide nacrte budućeg hotela sa pet zvezdica koji će biti sagrađen na mestu gde se sada nalazi zgrada Saveznog MUP, srušena u NATO bombardovanju. Ovo su prvi nacrti budućeg hotela vrednog 150 miliona evra, koji će u Beogradu izgraditi izraelska kompanija „Plaza centri”.

Ovako će izgledati soliter kod „Hajata“

Svetski bum izgradnje visokih poslovnih zgrada sa 50, sto i više spratova primiče se i Beogradu. Sve je više investitora koji bi da zidaju višespratnice, najčešće uz obale reka. Beograd se tom trendu niti opire niti ga prihvata. Generalno, urbanisti prihvataju solitere u gradu, ali ne u svim delovima, i ne više od 50 spratova.

MPC gradi za pola milijarde evra

Biznis novine 19.06.2008
MPC gradi za pola milijarde evra

Do 2009. godine biće završeni šoping centar i kula bliznakinja „Ušće", poslovna zgrada kod „Tri lista duvana", zgrada BIGZ-a, luksuzni stanovi kod Kalemegdana i na Novom Beogradu

Austrijska kompanija Grave gradi novi poslovni centar u Beogradu

Austrijska kompanija Grave (Grawe) traži lokaciju za izgradnju poslovne zgrade u Beogradu, vredne oko 30 miliona evra.

Poslovni centar na peščari

Politika 10.04.2008
Poslovni centar na peščari

U Novom Beogradu će na još 1,6 miliona kvadrata moći da se gradi

CBRE stigao i u Srbiju, prvi veliki projekat - GTC Square

CB Richard Ellis Group, Inc., je međunarodna kompanija sa sedistem u Los Anđelesu, u Kaliforniji i na svetskom nivou je broj jedan po ostvarenim prihodima kada je u pitanju komercijalizacija poslovnih objekata (rangiranje je izvšeno na osnovu prihoda ostvarenih u 2005.). Od 1 februara 2007. CB Richard Ellis je otvorio kancelariju u Beogradu (www.cbre.co.yu) koja trenutno broji 5 zaposlenih. Tim je već iskusan na lokalnom tržištu nekretnina i ova kancelarija će biti fokusirana na kvalitetno pružanje usluga već postojećim klijentima koji posluju u našoj zemlji kao i na pružanje kvalitetnih informacija investicionim grupama i kompanijama koje tek žele da uđu na tržište Beograda i Srbije.