Home RSS
Real Estate
Cars

Krediti i finansiranje

Stambeni krediti u nekim bankama skuplji i 50 odsto

24 sata 13.11.2008
Stambeni krediti u nekim bankama skuplji i 50 odsto

Svetska ekonomska kriza naterala je većinu banaka u Srbiji da kamate na stambene kredite, sa donedavno uobičajenih sedam odsto, podignu na raspon od devet do 13 odsto. Zbog ovog poskupljenja, ekonomisti savetuju građane da se strpe sa pozajmicama za nekretnine.

Do krova još teže

Večernje novosti 23.10.2008
Kupovina stana: upustiti se u avanturu ili čekati bolja vremena

Povećane kamate za kredite u evrima, pa i za subvencionisane, a zajmovi indeksirani u „švajcarcima” ukinuti. – Mesečna rata za kredit odobren 21. aprila oko 340 evra,a za onaj nakon 20. oktobra 390 evra

Do krova još teže

Stambeni krediti u Srbiji već su poskupeli kod mnogih banaka koje svoje kamate vezuju za euribor, odnosno libor, evropsku i švajcarsku kamatnu stopu. Od kada je velika finansijska kriza zakucala i na vrata Evrope, ove kamate samo rastu.

Dotacija stambenih kredita

I pored svetske finansijske krize i uvećanog budžetskog deficita, država će i dalje dotirati stambene kredite za građane mlađe od 45 godina. Da li će se predviđena kvota od 487 miliona dinara potrošiti do kraja godine, zavisi i od toga da li će banke podići kamate.

Stambeni krediti s fiksnom kamatom najsigurniji dug

Velika ekonomska kriza koja poslednjih sedmica potresa svetsko tržište navela je na pomisao da će čak doći do obustave odobravanja stambenih kredita. Banke su to negirale, ali su napomenule da će rate u evrima skakati u slučaju da i šestomesečni Euribor nastavi da raste.

Pod krov, ali sa državom

Večernje novosti 07.10.2008
Pod krov, ali sa državom

Država će i dalje subvencionisati stambene kredite,dok ne utroši sav planirani novac, bez obzira na novonastalu finansijski krizu i uvećan budžetski deficit. Da li će to biti do kraja decembra, ili će se predviđena kvota od 487,5 miliona dinara potrošiti ranije zbog interesovanja građana, neizvesno je.

Stambeni krediti još skuplji

Iako bankari tvrde da tržište u Srbiji nije prezasićeno stambenim kreditima, jer je tražnja za stanovima veća od ponude, zabrinutost građana koji su kupili stan na kredit raste.

Rata za stan skače za 25 €

Biznis novine 09.07.2008
Više kamate na stambene kredite (tekst i video)

Kamate na stambene kredite ponovo su povišene, banke uglavnom navode da je razlog povećanje evropske kamatne stope "euribor".

Rata za stan skače za 25 €

Rast Euribora povećaće kamate na indeksirane kredite u Srbiji najmanje za četvrt procentnog poena, kažu bankari