Home RSS
Real Estate
Cars

Osiguranje nekretnina i života

Uticaj e-trgovine na razvoj osiguranja

Doc. dr Nebojša Žarković e-magazin 19.12.2007
Uticaj e-trgovine na razvoj osiguranja

Primena elektronske trgovine pomera tržišni uticaj od prodavaca ka kupcima. Interesenti za osiguranje mogu, preko posrednika na Mreži, brzo i jednostavno obezbediti celovit pregled tržišta. Tako svetska Mreža unapređuje njihova saznanja i naglo uvećava izbor između više ponuđača, omogućavajući čak i ponude primerene tačno određenim pojedincima. Osiguranik može ostvariti znatne uštede u premiji, a rangiranje osiguravača prema stepenu povoljnosti imaće sve veći uticaj na njihovo mesto na tržištu.

PLATIŠ I NE MISLIŠ

Marija Majstorović Press Online 12.11.2007

Veća premija, veća sigurnost

Zoran Plavšić Politika 11.11.2007
PLATIŠ I NE MISLIŠ

Svedoci smo brojnih porodičnih tragedija u kojima je, srećom, stradala samo imovina. Poplave i požari odneli su mnogima krov nad glavom, a unesrećeni ljudi očekivali su pomoć od države i hulili na vlast kada je nisu dobijali. Iako možda zvuči neljudski, njihovi zahtevi su nerealni, jer u slučajevima imovinskih gubitaka, praksa u svetu je da te troškove nadoknadi osiguravajuće društvo, a ne država.

Veća premija, veća sigurnost

Za stan od 50 kvadrata maksimalna naknada je milion dinara i u to ulazi šteta na objektu i stvarima, kažu u „Dunav osiguranju” Narodne umotvorine možda najrečitije objašnjavaju poslove u osiguranju imovine. Za one koji misle da im je osiguranje nepotrebno, glasi: „Ako se sam ne čuvaš ni bog te neće sačuvati”. Kad smo ranije pisali o tome šta sve može da se osigura i koliko to košta, čitaoci su pitali: kolika je stvarna odšteta koju plaćaju osiguravajuće kuće i kako se procenjuje.

 
Osiguranje stanova, garaža i stvari u njima preko JKP

U čemu je značaj i koje su specifičnosti ovog osiguranja? Kao i prethodno navedeni paketi osiguranja koje možemo da Vam ponudimo kada je reč o osiguranju Vaše lične imovine, i ovo osiguranje predstavlja svojevrsni vid zaštite od opasnosti koje mogu da nanesu nepredviđene štete i oštete Vas finansijski u trenutku kada Vam to baš i ne odgovara.