Home RSS
Real Estate
Cars

Bašta i dvorište

Vertikalni vrtovi

Dom 24.06.2008
Vertikalni vrtovi

Naravno zahvaljujući internetu pronašli smo i vrlo zanimljivo rješenje ukrašavanja zidova, pročelja ili čak cijelih fasada zgrada.

Pejzažna arhitektura

Baštovan 07.12.2007
Nijedan deo bašte se ne koristi toliko kao terasa

Nijedan deo bašte se ne koristi toliko kao terasa koja se nastavlja na dnevnu sobu. Zar to nije dovoljan razlog da se uređenju posveti posebna pažnja

Pejzažna arhitektura

Kombinujući moderne tehnologije sa proverenim staromodnim baštovanskim tehnikama, radimo zajedno sa Vama da obezbedimo najbolje od Vaše idealne bašte. Naši inicijalni predlozi se uvek detaljno razmatraju sa Vama kako bismo bili sigurni da smo na pravom putu. Ovo često rezultira u konstruktivnoj povratnoj informaciji, omogućavajući nas da postignemo veću jasnoću i satisfakciju sa finalnim crtežima, i najzad samom baštom. Na kraju krajeva, naš posao nije da Vam nametnemo naše ideje, već pomoć u stvaranju savšenog, živog dodatka u Vašem životu. Konsultantske posete – saveti za sve aspekte pejzažne arhitekture i sađenja biljaka

Vrtovi mogu biti atraktivni i bez cveća

Evo malo ideja za uredjenje bezcvetnih vrtova. Divne kombinacija biljaka za kamenjare ( to su uglavnom razni sedumi koji mogu da prezime napolju ) i raznih ukrasnih trava koje lepo izgledaju a ne traže svakodnevno zalivanje, čak neke bolje uspevaju bez vode.

Posetite najlepše bašte i vrtove sveta, naučite sve o uzgoju aromatičnog i egzotičnog bilja i cveća

Ako ste početnik u bavljenju vrtlarstvom, na Internetu ćete naći puno korisnih informacija i saveta i vrlo brzo ćete saznati sve o uzgajanju četinara, cvetnica, lukovice, voća, kaktusa, sobnog bilja, palmi i ostalog egzotičnog bilja.

Kućica za ptice

Euard Neuman 08.11.2007
Kućica za ptice

Kućica se postavlja već krajem leta i početkom jeseni u šumarke, gajeve, parkove sa gustim šipražjem, u bašte, na visinu oko 2 metra. Razmak treba da bude bar 30m izmedju ku?ica. Ispod kućice obavezno postaviti zaštitnik od mačaka i veverica. Kućica se može obojiti zeleno ili mrko samo sa spoljne strane. Zaštitnik od mačaka i veverica je komad lima širine najmanje 25cm koji se obavije oko stabla drveta i prišvrsti žicom tako da onemogućava ovim grabljivcima da se penju na drvo na kome se nalazi kućica.

Bašta -  Božanstveneni kraj sezone

Pre nego što je prvi mrazevi uzmu pod svoje, bašta jos jednom svom svojom energijom privlači pažnju koloritnim kompozicijama. Jesen poseduje magiju: sa svih strana obasipa nas prelepim tonovima toplih boja.