Home RSS
Real Estate
Cars

Novi Sad

U Novom Sadu 25.000 „divljih" objekata (tekst i video)

RTV 16.12.2008
U Novom Sadu 25.000 „divljih" objekata (tekst i video)

Oko 25 hiljada objekata u Novom Sadu je bespravno sagrađeno, izjavila je za Novosadske razglednice RTV-a načelnica gradske Uprave za inspekcijske poslove, Biljana Grbović.

Kriza kvadratu izduvala cenu - stanovi jeftiniji 15 %

Kriza koja je zahvatila finansijski sektor odrazila se i na tržište nekretnina. Potražnja je manja, a cene su pale.

Mišeluk postaje elitno naselje

Prema Generalnom urbanističkom planu grada, područje Mišeluka trebalo bi da do 2021. godine postane elitno naselje sa svim pratećim sadržajima. Da ta ideja i nije tako daleko, dokaz je naš mladi sugrađanin arhitekta Marko Jovanović, koji je nagrađen na majskom Salonu arhitekture u Novom Sadu za svoj diplomski master rad, arhitektonsko-urbanističku studiju „Ekološki prihvatljivo stanovanje na Mišeluku“.

Skupo iznajmljivanje stanova u Novom Sadu

Cene iznajmljivanja stanova kreću se od 140 do 250 eura. Dragana Kragić iz agencije "Milenium", kaže za Radio 021 da su cene skočile zbog velike potražnje. Trenutno se studenti najčešče raspituju za iznajmljivanje stanova. Najskuplje su garsonjere u centru grada.

U Novom Sadu oformljeno Udruženje oštećenih kupaca nekretnina

Poslednji poznat drastičan primer prevare kupaca nekretnina nedavno je doživela porodica Gavrilović iz Novog Bečeja, koja je platila dve garsonjere u ulici Branislava Nušića 4, da bi zatim u jednoj od njih zatekla već useljene stanare, koji takođe imaju kupoprodajni ugovor, dok je druga garsonjera oglašena na prodaju.

Jednoiposobni stan najisplativiji

Građanski list 09.07.2008
Uzimaju 300 evra da odmah uknjiže stan

Na uknjiženje stana u Novom Sadu trenutno se čeka od šest meseci do dve godine. Službenici katastra trenutno tek rešavaju predmete iz avgusta i septembra 2007. godine, a kada će na red stići vlasnici koji ovih dana čekaju u redu, niko ne zna da odgovori.

Jednoiposobni stan najisplativiji

Pad potražnje na tržištu nekretnina u Novom Sadu i, ekonomski logično, istovremena stagnacija cena neverovatno su se poklopili s političkom situacijom u zemlji nastalom zbog raspisivanja parlamentarnih izbora i postizbornim natezanjima o sastavu nove vlade.

Tržište nekretnina u Novom Sadu: Opala ponuda stanova na Novom naselju

Prebukirani centar i delovi grada koja se na njega naslanjaju, napravilu su od Novog naselja jedno od najomiljenijih delova Novog Sada za stanovanje, pre svega porodičnih ljudi. Tako je potražlja za nekrtetninama u ovde konstantno velika, dok je ponuda u poslednjih pola godine izuzetno opala. Po svoj prilici, ogromna većina onih koji su se skućili u ovom delu grada nema nameru da menja destinaciju.

Novi Sad: Na Podbari nema puno stanogradnje

Podbara, najstariji deo Novog Sada, specifična je u pogledu izgradnje stambenih objekata, jer je dozvoljena gradnja samo do visine tornja Almaške crkve.