Home RSS
Real Estate
Cars

Centralna Srbija

Zlatna zemlja na Zlatiboru

Kurir 28.11.2008
Zlatna zemlja na Zlatiboru

Vlasnici livada i pašnjaka u planinskom selu Ribnica ispod Zlatibora ovih dana više no iko drugi okreću glave prema nebu i nadaju se što skorijem snegu. Od kako je, pre godinu dana, na Torniku, iznad samog sela, podignuta moderna šestosedna žičara i izgrađeni skijaški tereni, cena placeva u selu višestruko je skočila, a vlasnici zemlje se nadaju da će, ako bude snega i žičara već ove zime počne raditi punom parom, placevi na njihovim imanjima već na proleće, kad počne sezona zidanja, biti još skuplji.

Cene stanova van Beograda

I dalje nije jasno da li će se, zbog svetske ekonomske krize i skupljih kredita, cene stanova van Beograda sniziti.

Niški Beverli Hils jeftiniji od periferije Beograda

Cene kvadratnog metra najskupljih stanova u gradovima Srbije niže su od cene kvadrata najjeftinijih stanova u Beogradu. Dok se na periferiji prestonice teško može naći stan za manje od 1.000 evra po kvadratu, najskuplji stanovi u gradovima Srbije mogu da se kupe i za 800 evra za kvadratni metar.

Vlasnici traže 2.500 evra za ar zemljišta na Divčibarama

Put do nove skijaške staze Crni vrh na Divčibarama neće biti završen do početka sezone, jer se država nije dogovorila sa vlasnicima parcela na trasi puta oko otkupa. Iako su iz Ministarstva za ekonomiju najavljivali da će dogovor biti postignut, vlasnici parcela ne žele da spuste cenu ispod 2.500 evra za ar.

Vlade Divac platio 3,6 miliona evra za hektar zemljišta u Kragujevcu

Kompanija "Nelt", iza koje stoji košarkas Vlade Divac, uplatila je 3,6 miliona evra za nešto više od hektar zemljišta u Kragujevcu, koju je izlicitirala u julu, i u ponedeljak bi trebalo da potpiše ugovor o zakupu s predstavnicima gradskih vlasti, rečeno je Tanjugu u gradskoj upravi.

Kragujevac: Raste cena zemljišta (tekst i video)

Zbog velike tražnje stranih investitora, cena građevinskog zemljišta u Kragujevcu višestruko uvećana za poslednjih godinu dana.

Početna cena ara na Zlatiboru 25.000 evra

Da cene građevinskog zemljišta na Zlatiboru vrtoglavo rastu potvrđuje i najnovija odluka Skupštine opštine Čajetina da raspiše licitaciju za izdavanje u zakup placeva, po početnoj ceni od 21.000 evra po aru. Trinaest parcela ukupne površine 86 ari u zlatiborskom naselju Obudojevica, biće izdate na rok od 99 godina, a početna cena ara najjeftinijeg placa vredi 21.000 evra, a najskupljeg 25.000 evra.

Kvadrat stana u Nišu 1.500 evra

Kvadrat stana u novogradnji u većini gradova u Srbiji u poslednja tri-četri meseca poskupeo je za 30 odsto. U Nišu kvadrat u novogradnji dostiže cenu od 1.500 evra, u Kragujevcu 1.400, Smederevu 800, a u Jagodini 750 evra.

Cena ara za godinu dana porasla na 3.000 evra: investitori sve zainteresovaniji za Zlatar

Gotovo devedeset odsto neplanski sagrađenog moći će da bude legalizovano, a ubuduće će dobijanje građevinske dozvole biti preduslov za bilo kakvo zidanje