Home RSS
Real Estate
Cars

Crna Gora

Miraks hoće aerodrom Tivat

Vijesti 28.11.2008
Miraks hoće aerodrom Tivat

Miraks grupa zainteresovana je da preuzme aerodrom Tivat - kazao je direktor ove ruske kompanije za Balkan, Vječeslav Lejbman. Lejbman je u Moskvi, prilikom posjete crnogorskih novinara Miraks grupi, kazao da su spremni za svaki vid saradnje sa državom oko aerodroma Tivat, bilo da se radi o preuzimanju, zakupu, renoviranju ili nešto drugo.

Cene nekretnina u Crnoj Gori precenjene

Nekretnine u Crnoj Gori su precenjene, pokazuje Studija koju je danas predstavila crnogorska Centralna banka (CBCG).

Crnogorski kvadrat najskuplji u regionu

Cijene nekretnina u Crnoj Gori su među najvišim u regionu, pokazala je analiza Centralne banke. Podaci Monstata pokazuju da je vrijednost izvršenih građevinskih radova bila je 126,4 miliona eura, što je 60 odsto više nego u prvoj polovini prethodne godine, tako da je građevinarstvo jedna od najprofitabilnijih djelatnosti, ocijenio je u intervjuu “Danu” glavni ekonomista Centralne banke Nikola Fabris.

Krivične prijave protiv firmi sa primorja zbog divlje gradnje

Građevinska inspekcija Ministarstva za ekonomski razvoj u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijeli su krivične prijave protiv četiri firme iz Budve.

Stranci su kvadrat kuća i stanova nadomak Svetog Stefana i Miločera plaćali i po deset hiljada evra

U Budvi je od početka ove godine prodato nekretnina u vrednosti 350 miliona evra, čime je ovaj primorski grad i dalje zadržao lidersku poziciju u Crnoj Gori

Rafailovići tužili crnogorsku državu za povraćaj zemljišta

Vlasnici 67 hiljada kvadrata zemljišta na budvanskom Rtu Zavala su preko advokatske kancelarije Irene Polović podnijeli tužbu Osnovnom sudu u Kotoru protiv Opštine Budva, države Crne Gore, Budislava Anteljevića iz Herceg Novog, Borisa Čukvasa iz Beograda, Svetlane Čukvas, Tamare Anzulović-Vintle iz Kejp Tauna u Južnoj Africi i Bojke Mikijelji iz Budve, ne mireći se sa činjenicom da treba da ostanu i bez zemlje i bez naknade.

Nedovršen hotel kod Herceg Novog, povoljno - 35 miliona eura

Izraelska kompanija "Rivijera menadžment - divelopment rizort" za 35 miliona evra prodaje nedovršeni hotel "Rivijera" u Njivicama u Herceg Novom, jer nije uspela da ga otvori do 15. aprila kada je istekao rok da bude stavljen u funkciju.

Stranci teže do nekretnina u Crnoj Gori

Građanski list 19.06.2008
Gradnja bez dozvole u Crnoj Gori krivično delo

Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore predviđa da onaj ko gradi objekat bez građevinske dozvole bude tretiran kao počinilac krivičnog dela.

Stranci teže do nekretnina u Crnoj Gori

Strani državljani ubuduće neće imati pravo svojine nad prirodnim bogatstvima Crne Gore, poljoprivrednim zemljištem, šumama i spomenicima kulture od izuzetnog značaja, a maksimalno će moći kupiti oko pet odsto ostale crnogorske teritorije, predviđa inovirani Predlog zakona o svojinsko-pravnim odnosima koji je usvojila crnogorska vlada, javlja Tanjug.