Home
Real Estate
Cars

nekretnine

Podgorica u rukama neimara

Politika 22.07.2008
U 10 godina gotovo udvostručene cene hrvatskih nekretnina

Cene nekretnina u Hrvatskoj u poslednjih deset godina su porasle za 89,9 odsto, najveći godišnji rast cena zabeležen je 2006. godine, a lane je došlo do usporavanja tog rasta, pokazuju rezultati istraživanja "Primena hedonističke metode za izračunavanje indeksa cena nekretnina u Hrvatskoj" koje je objavila Hrvatska narodna banka.

Podgorica u rukama neimara

Najviše pažnje zaokuplja izgradnja „Delta siti centra”, „Atlas biznis centra” u samom centru Podgorice, a predstoji gradnja najveće zgrade na obali reke Morače – „Milenijum siti centra”

Novi stambeno-poslovni kompleks na Dedinju

U narednih 10 dana na Dedinju će početi izgradnja poslovno-stambenog kompleksa koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg kluba Koling, na površini od 85 ari. Vrednost investicije izosi 35 miliona evra.

Kuća u obliku letećeg tanjira i dalje oduzima dah

To je zaista najlepša kuća na svetu! - moglo je da se pročita na naslovnoj stranici lista „Zidojče cajtung” 2000. godine. Osmougaoni „Hemosfir haus” arhitekte Džona Lautnera (1911-1994), koji stoji na samo jednom stubu, na prvi pogled deluje pomalo hladno i nepristupačno, poput NLO koji se upravo spustio na Zemlju.

Na državni krov čeka 100.000 beskućnika

Prvi stanovi za siromašne biće gotovi do kraja 2009. Davaće se pod kiriju, ne veću od 70 evra mesečno, i neće moći da se prodaju. Gradnja neće biti skuplja od 325 evra po kvadratu. Država će za tu namenu podići kredit od 30 do 40 miliona evra. Veliko interesovanje u gradovima

Ruskinja kupila kuću u Londonu sa 90 soba

Najbogatija Ruskinja Elena Baturina (supruga Jurija Luškova), „teška” 1,3 milijarde funti (2,6 milijardi dolara), zatalasala londonsko tržište nekretnina Vitanherst, najveća privatna kuća u Londonu, posle Bakingemske palate i Elena Baturina

Jadran na prodaju strancima

Večernji 22.07.2008
Jadran na prodaju strancima

Još će samo pola godine vrijediti kakve-takve poluzabrane i prepreke koje su ograničavale državljanima EU kupnju kuća i vikendica u Hrvatskoj.

Sarajevo: Kvadrat i do 7.500 evra

Kvadrat poslovnog prostora u centru Sarajeva dostigao je 7.500, a kvadrat stana 2.500 evra. Stanovi u Istočnom Sarajevu upola jeftiniji - od 800 do 1.000 evra